IELTS Kursu - IELTS Sınavı Nedir?

IELTS (International English Language Testing System), İngilizcenin çözüm ve iletişim dilinin yaygın olarak kullanıldığı ülkelerde yaşayan insanların öğrenme ve iş yaşamlarında kullanabilecekleri dil becerilerini değerlendirmek için tasarlanmıştır.

IELTS Sınavı Nedir?

ielts-sinav-tarihleri

IELTS sınavı, diğer sınavlardan farklıdır çünkü sınav kağıt üzerinde yapılır. Diğer testler çoğunlukla bilgisayar üzerinden yapılır. İELTS sınavının diğer bir özelliği, Speaking kısmı yani konuşma bölümünün bire bir veya yüz yüze yapılmasıdır.

IELTS Reading


Katılımcıların okuma becerilerini ölçen bir sınavdır. Katılımcılara 60 dakikalık bir süre verilir ve 40 okumalı  soru çözmeleri gerekir. Toplamda üç metin sunulur ve her bir metin için on üç ila on beş soru sorulur. Bu bölümde özgün metinler kullanıldığından, soru tipleri her zaman farklıdır. Reading bölümünde doğru-yanlış, eşleştirme ve boşluk doldurma gibi seçmeli soru türlerinin yanı sıra metnin genel konusunu anlama ve ayrıntıları kavrama becerileri ölçülür.



IELTS Writing


Katılımcıların yazma becerilerini ölçmek için 60 dakikalık sınav süresi verilir. İki bölümden oluşur: yirmi dakikalık bir bölüm ve kırk dakikalık bir bölüm.
Sınavda 150 kelimelik bir makale yazmanız gerekir. İkinci kısım, 250 kelimelik ilginç ve anlaşılır bir konu hakkında bir metin yazmanızı gerektirir. IELTS Genel Eğitim sınavı ile aynı üre ve bölüm den oluşur.

 


İELTS Listening



Katılımcılara, IELTS Listening Test'in dinleme becerilerini ölçen bölüm için otuz dakikalık tanınır ve dört farklı İngilizce ses kaydı verilir. İlk kayıt günlük bir konuşmadır; ikinci kayıt bir monologdur; üçüncü kayıt eğitimle ilgili bir konuşmadır; ve dördüncü kayıt akademik bir monologdur. Bu ses kayıtlarıyla ilgili hazırlanan kırk çoktan seçmeli soruyu katılımcılar çözer.



IELTS Speaking


Sınavının konuşma bölümü yaklaşık 10-15 dakika sürer ve bu süre boyunca bir uzmanla karşılıklı bir konuşma yapmanız beklenir. Bu konuşmanın üç bölümü vardır. İlk bölümde, sınav görevlisi sizden kendinizi tanıtmanızı isteyecek ve genel sorular soracaktır. 
Örneğin ev, aile ve iş gibi gündelik sorular sorulacaktır.
İkinci bölümde okumanız için bir görev kartı ve bir dakikalık bir süre alırsınız. Bu aşamada, görev kartında belirtilenler doğrultusunda bir kaç dakikalık bir açıklama yapmanız talep edilir. Üçüncü bölümde, sınav görevlisi ikinci bölümde ele alınan konularla ilgili olarak birkaç dakika daha fazla soru sorar.

 

ielts-sinav-tarihleri

 

IELTS sınavı kazanınca ne oluyor?

IELTS puanı, yabancı dil tazminatı, yurtdışında eğitim ve çalışmak için vize başvuruları ve yüksek öğrenim kurumlarına lisans, master ve doktora gibi dereceler için başvurularda kullanılır.

IELTS zor bir sınav mı?

Diğer İngilizce sınavlarından farklı olarak, IELTS çok zor değildir. Sorular, sizi kandırmak veya fikirlerinizi sınamak için değil, sadece İngilizce becerilerinizi ölçmek için tasarlanmıştır. IELTS, diğer her sınav gibi kapsamlı bir eğitim gerektirir. Ek olarak, IELTS'te başarılı veya başarısız olabileceğinizi unutmayın.

IELTS kaç yıl geçerli?

IELTS sınavı sonuçlarının geçerliliği iki yıldır. 

IELTS kaç ayda hazırlanılır?

IELTS sınavına hazırlanmak, adayların dil becerilerine bağlı olarak birkaç haftada tamamlanabilirken, diğer adaylar birkaç ay hatta bir yıl veya daha fazla süre harcayabilir.

IELTS 6 almak için kaç net gerekir?

IELTS 6 almak için 23-24 IELTS Academic Doğru Sayısı ve 30-31 IELTS General Doğru Sayısı gerekir.

IELTS hangi üniversitelerde geçerli?

2009 yılında YÖK, tüm üniversitelerin hazırlık, lisans, yüksek lisans ve doktora başvurularında IELTS Sınav Sonucunu kabul ettiğini açıkladı.

IELTS 6.5 hangi seviye?

IELTS 6.5 seviye olarak B2 Upper Intermediate 51 – 60 denk gelir.

IELTS kaç yaşında girilir?

IELTS için bir yaş sınırı yoktur, ancak 16 yaşından küçüklerin sınava girmesi tavsiye edilmez.

IELTS için kurs gerekli mi?

İngilizce seviyenize bağlı olarak bir IELTS kursuna gitmenize gerek olmayabilir.

IELTS Türkiye'de ne işe yarar?

İELTS, İngilizce konuşulan bir ortamda eğitim görmeye veya eğitime başlamaya hazır olup olmadığınızı ölçen bir testtir.

IELTS'ye kimler girebilir?

IELTS, İngilizce becerilerini ölçmek isteyen herkese açıktır.

IELTS sınavı mi TOEFL mı?

TOEFL sınavı yurt dışında üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerin tercihi iken, IELTS, İngilizce konuşan ülkelerde eğitim veya göçmenlik için gereken seviyeyi belirlemek için kullanılır.

IELTS ücreti ne kadar?

IELTS Akademik sınavını kağıt veya bilgisayar sınav ücreti 5000 TL, IELST Akademik sınavını online isteyenlere 6400 TL'dir. IELTS UKVI sınavı 5160 TL ücretlidir.

IELTS sınavı tam puan kaç?

IELTS sınavın bölümlerinden tam 5.0, 6.0, 7.0 veya buçuklu puanlar 5.5, 6.5, 7.5 dir.

IELTS sınavı için İngilizce seviyesi ne olmalı?

İELTs sınıfına katılmak için öğrencinin en az pre-intermediate düzeyde olması gerekir.

IELTS sınavı kaç soru?

IELTS Sınavında toplamda 80 soru vardır.

IELTS mi daha kolay TOEFL mı?

Sınava giren kişiler IELTS'i TOEFL'dan daha kolay görmektedir.

 

 

 

American VIP Yabancı Dil Kursları
Detaylı bilgi almak İçin formu doldurun
© 2023 American VIP. Tüm hakları saklıdır.
moonworkshop
American VIP
Çevrimiçi
American VIP

American VIP Hoşgeldiniz. Kurslarımız hakkında detaylı bilgi ve iletişim için eğitim uzmanlarımız size en kısa sürede yardımcı olacaktır.

06:29
Whatsapp Sohbet
HEMEN ARA
WHATSAPP