İngilizce Neden Dünya Dili

İngilizce öğrenmenin gelecekteki işiniz ve profilinizin profesyonel görünmesi içine ne kadar önemli olduğunu keşfedin.


Günümüz dünyasında her türlü araç gereç ile dil çevirisi yapılabiliyor olsa da çok dilli olmak daha da önem kazanıyor. Yabancı dil konuşabilme yeteneği uluslararası çalışmalarınızda istihdam konusu için öncelikli bir konudur. Dil öğrenimi konusunda en iyisi olmak için daha fazla beklemenize gerek yok. 

 

dunyanin-ortak-dili-neden-ingilizce

 

Bugün dünyada konuşulan 6.500 dil arasında sizce İngilizce öğrenmenin neden bu kadar önemli olduğunu düşünüyorsunuz? 118'den fazla ülkede İngilizce anadil gibi konuşulmakta ve öğretilmektedir. İngilizce dünyanın en çok konuşulan üçüncü dili olarak kullanılmaktadır. Yazılım, havacılık, diplomasi ve turizm gibi alanlarda 1. sırada kullanılan dildir.  İnternetin, sosyal medyanın, uluslararası etkileşim ve iletişim dilidir. 

Hedeflerinizi belirlediyseniz bilmeniz gereken bunları destekleyecek olan başlıca adımlardan birinin Ingilizce dili olacağıdır.  İngilizceyi öğrenmeye başlayın ve uygulamalı olarak hayatınıza entegre edin.

Neden İngilizce Öğrenmelisiniz ?

1. İngilizce Uluslararası İletişimin Dilidir


İngilizce dünya sıralamasında en çok konuşulan dil olarak birinci sırada olmasada 53 ülkede resmi dildir. Dünya genelinde 400 milyon insan İngilizceyi ana dil olarak konuşuyor. Bununla birlikte, İngilizce dünya çapında en çok kullanılan ikinci dildir.  2025 yılına kadar dünya çapında yaklaşık 4 milyar insanın İngilizce öğreneceğini tahmin ediyor. 

İşte tamda bu yüzden yabancı ülkelerde yaşayan biri ile tanışacak olursanız, büyük ihtimalle İngilizce konuşup anlaşmaya çalışacaksınız. İngilizce dünyanın her yerindeki insanlarla iletişim kurmanıza yardımcı olur ve size dünyanın dört bir yanından insanlarla bağlantı kurmanıza izin verir. 

 

ingilizce-neden dunya-dili

 

2. İngilizce Daha Fazla Eğlence ve İnternete Erişim Sağlar

Günümüzde İngilizce dilinin yağın olarak kullanılması sebebi ile bir çok fil, kitap ve dergiler İngilizce dil ile yayınlanıyor. İngilizce dilininin bilinmesi kurumlarda zaten bilinmesi gereken bir dil olarak söylenmektedir. İngilizceyi iyi anladığınızda film ve dizilerde altyazıları okumanıza gerek kalmaz. İngilizce olarak dinlediğiniz müzikler için çeviri açıp okumanıza gerek kalmaz.

Her gün  milyonlarca insan tarafından kullanılan internette dünyanın en çok ziyaret edilen web sitelerinin yaklaşık %52'si İngilizce sonuçludur. İngilizce dili öğrenmeden internetteki içeriğin tamamına ulaşsanız bile verimli bir şekilde kullanamadığınız için doğru verilere erişmek mümkün olmayabilir. İngilizce anlarsanız eğer ister iş iİngilizcesi olsun ister farklı bir amaç ile kullanacağınız İngilizce olsun planlamalarınız çok büyük sekteye uğramadan başarılı bir şekilde devam eder. 

3. İngilizceyi Öğrenmek Ülkelerin Tamamında Seyahat Etmenizi Kolaylaştırır


 Yanlış okumadınız! İngilizce 53 ülkede ana dil ve 118'den fazla ülkede ikinci dil olarak konuşulmaktadır. İncelerseniz eğer tabelalar, acil duyuru panoları, hastane ve belli başlı kelimelerin içinde dahi Ingilizcenin etkisi vardır. Hiç bir dil bilmiyorsanız bile sadece İngilizce öğrenerek herhangi bir ülkede İngilizce konuşabilen insanlara denk gelmeniz olağan bir durumdur. 

 

dunya-dili neden-ingilizce

 

4. İngilizce Öğrenmek Bilişsel ve Analitik Yeteneklerinizi Geliştirir


 İngilizce öğrenmek ve sizi "daha akıllı" yapar. Neden mi dersiniz ? Yeni bir dil öğrenmek beraberinde farklı zorlukların öğrenilmesi; zihinsel çalışma ile aşılması anlamına gelir.  İsviçre'de 2012 yılında yapılan bir araştırmaya göre dil öğrenimi sayesinde hafızamızda bilinçli düşünceden sorumlu kısımların etkilendiğini göstermektedir. Bu durumdan kaynaklı olarak daha yaratıcı düşünmeye başlıyorsunuz. İki dillilik, beyni yaşlılıkta güçlü ve sağlıklı tutar ve hafıza ve odaklanma becerilerini hiç dil bilmeyen insanlara göre daha da geliştirir. İngilizce dilini ya da herhangi bir dili öğrenmeni halinde kendinize olan güveniniz de artar.

 

ingilizce-neden-dunya-dilidir

 

Yabancı dil öğrenmek beyni daha işlevsel ve yüksek potansiyelli kullanabilmeniz için gereklidir. 

İngilizce öğrenmek sadece geleceğinize katkı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda tatmin edicidir ve ilerleme kaydetmek size harika bir duygu verir. İngilizceyi öğrendiğinize göre yeterliliğinizi belgelemek için neden bir teste girerek daha somut hale getirmiyorsunuz? 


İngilizce becerilerinizi değerlendirmek istiyor ve kendinize güveniyorsanız American Vip'e kaydolun.

 

American VIP Yabancı Dil Kursları
Detaylı bilgi almak İçin formu doldurun
© 2023 American VIP. Tüm hakları saklıdır.
moonworkshop
American VIP
Çevrimiçi
American VIP

American VIP Hoşgeldiniz. Kurslarımız hakkında detaylı bilgi ve iletişim için eğitim uzmanlarımız size en kısa sürede yardımcı olacaktır.

11:20
Whatsapp Sohbet
HEMEN ARA
WHATSAPP