TOEFL Kursu - TOEFL Sınavı Nedir?

TOEFL (Test of English as a Foreign Language), dünya genelinde öğrencilerin yüksek öğrenim kurumlarına başvururken ve İngilizce dilinde eğitim almayı planlarken tercih ettikleri sınav sistemidir.

TOEFL Sınavı Nedir?

 İngilizce bir lisans veya yüksek lisans programı için gerekli İngilizce dil becerilerine sahip olduğunuzdan emin olmanızı sağlayacak olan TOEFL testi, IELTS ile birlikte İngilizce diliyle en alakalı standartlaştırılmış sınavlardan biridir. TOEFL sınavı, öğrencilerin İngilizce dil yeterliliğini ölçmek için kullanılan bir sınavdır. TOEFL sınavı aşağıdaki aşamalardan oluşmaktadır. 

toefl-words-block-wooden

 

TOEFL Sınavı Formatları

 

TOEFL iBT (Internet-Based Test): İnternet üzerinden uygulanan bu sınav, dört bölümden oluşur: Okuma, Dinleme, Konuşma ve Yazma.

TOEFL PBT (Paper-Based Test): Kağıt üzerinde yapılan bu sınav, sınırlı sayıda merkezde sunulmakta olup, genellikle iBT’nin uygulanamadığı yerlerde tercih edilmektedir.

 

Reading (Okuma)

Bu bölümde akademik dil içeren okuma parçalarını ne kadar iyi okuyup anlayabileceğinizi değerlendirmektedir. Adayların karşısına 30 ila 40 civarı soru gelmektedir. TOEFL Okuma (Reading) bölümünde adaylar okuma parçalarını okuyarak soruları cevaplamalıdırlar.

Listening (Dinleme):

Sınav iki bölümden oluşur. Birinci bölümde 4 ile 6 adet dinleme parçası dinletilir ve her metin için 6 soru sorulur. İkinci bölümde ise ana dili İngilizce olan konuşmacıların metin parçası dinletilir. Ses dosyaları ortalama 3 farklı konuyu içerir ve adaylara her bir dinleme için 5 soru sorulur. Bu soruların cevapları beklenir.

Writing (Yazma): 

Tamamen İngilizce bilginizi yazılı olarak nasıl kullanabileceğinizi göstermekle ilgilidir. TOEFL yazma bölümünde dilbilgisi ve kelime bilginizi uygulayacak net cümleler ve paragraflar oluşturmanız beklenir. Bu bölüm 2 farklı yazma becerisinden oluşur.

Intergrated Writing: Kısa bir konuşmayı dinleme ve aynı konu ile ilgili kısa bir parçayı okuduktan sonra adayların kendi yanıtını oluşturdukları bu yazı türü için toplamda 20 dakika süre tanınmaktadır.

Independent Writing: Adaylara verilen konu ile ilgili kendi düşüncelerini yazmalarını isteyen bu deneme türü için toplamda 30 dakika süre tanınır.

Speaking (Konuşma):

Katılımcıların kendilerine yabancı olmayan konular hakkında konuşma yapmaları istenir. Bunlar karşılıklı konuşma şeklinde değil, katılımcının sorulan soruya verdiği yanıtlar sınav merkezi tarafından değerlendirilir. 

Integrated Speaking: Dinleme & Konuşma ya da Dinleme & Okuma & Konuşma becerilerinin bir arada ölçüldüğü ve toplamda 3 sorunun yanıtlandığı bölümdür.

Independent Speaking: Adayların verilen 1 soruya kendi düşünce, fikir ve deneyimlerden yola çıkarak cevapladığı bölümdür.

 

glasses-pencil-english-book

 

TOEFL Türkiye'de ne işe yarar?

Türkiye'de genellikle yükseköğretim kurumlarına giriş için, yurtdışında eğitim görmek isteyen öğrencilerin İngilizce dil becerilerini kanıtlamak amacıyla kullanılır. TOEFL sınav sonuçlarını Türkiye’de özellikle uluslararası şirketler ve kuruluşlar, iş başvurularında talep etmektedirler.

TOEFL sınavı ne işe yarar?

TOEFL sınavı, dünya genelinde 130’dan fazla ülkede, 8500 kurum ve kuruluşta İngilizce yeterliliğini ölçmek için uygulanır. Eğitim dili İngilizce olan çoğu kolej ve üniversite tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına ana dili İngilizce olmayan öğrencileri kabul kriteri olarak kullanılır.

TOEFL sınavı ne zaman?

TOEFL sınavı yıl boyunca yapılmaktadır. Yılda birçok kez düzenlenmektedir. 

TOEFL kaç yıl geçerli?

TOEFL sınavının geçerlilik süresi  2 yıldır

TOEFL sınav başvurusu nasıl yapılır?

TOEFL sınavına www.tr.ets.org adresi üzerinden online olarak yapılabilmektedir. 

OEFL IBT ve TOEFL PBT arasındaki fark ne?

TOEFL PBT konuşma (speaking) bölümünü içermez. TOEFL IBT ve TOEFL PBT arasında en önemli ve ayırt edici özellik budur. Ayrıca TOEFL IBT internet üzerinden gerçekleştirilirken TOEFL PBT belirli sınav merkezlerinde yazılı olarak yapılan bir sınavdır. TOEFL PBT, TOEFL IBT'ye göre çok daha fazla soru içerir.

TOEFL sınavı nerede yapılır?

TOEFL sınavı Türkiye’de Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul (Asya ve Avrupa), İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Malatya ve Mersin'de bulunan sınav merkezlerinde uygulanmaktadır. Sınav merkezleri belirli aralıklarla güncellenmektedir. 

TOEFL en yüksek puan kaç?

Dört bölümden oluşan sınavda her bir bölüm 30 üzerinden puanlanır. Toplamda en fazla 120 puan alınabilmektedir. 

TOEFL’a kaç ayda hazırlanılır?

Yeni başlayanlar için zor bir sınavdır ve çok çalışmak gerektirir. Dört-beş ay öncesinden çalışmaya başlamalı ve iyi bir çalışma programı yapmalısınız.

TOEFL sınav ücreti ne kadar?

TOEFL sınavı için belirlenen güncel ücret 185 dolardır. TOEFL Sınav ücretleri, Educational Testing Service tarafından haber verilmeksizin değiştirilebilir.

TOEFL tam puan kaç?

TOEFL tam puan 120’dir.

TOEFL sınavında neler sorulur?

TOEFL sınavında İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin test edildiği bir sınavdır.

TOEFL sınavı online mı? Yüz yüze mi?

TOEFL sınavı internet üzerinden ya da sınav merkezlerinde yapılabilir. İnternet üzerinden yapılan sınavlarda aday okuma, yazma, konuşma ve yazma bölümlerini dört saat içerisinde tamamlamak zorundadır. Her bölümün belli bir süresi vardır. Sınav merkezlerinde yapılan sınavlar da benzer yapıdadır. 

TOEFL sınavı için hangi seviyede olmak gerekir?

TOEFL sınavı için bir adayın genel İngilizce düzeyinin minimum Upper Intermediate / C1 olması gerekmektedir.

American VIP Yabancı Dil Kursları
Detaylı bilgi almak İçin formu doldurun
© 2023 American VIP. Tüm hakları saklıdır.
moonworkshop
American VIP
Çevrimiçi
American VIP

American VIP Hoşgeldiniz. Kurslarımız hakkında detaylı bilgi ve iletişim için eğitim uzmanlarımız size en kısa sürede yardımcı olacaktır.

06:42
Whatsapp Sohbet
HEMEN ARA
WHATSAPP